Francys drottningkrona

Storytel, 2016

På en anstalt tio mil norr om Stockholm sitter Francy av sina sista månader av ett sjuårigt straff. Den senaste kuppen misslyckades på grund av slarv och övertro på lojaliteten inom den egna organisationen. Men fängelset har förändrat Francy, hon har blivit helt betagen i en annan fånge som predikar givmildhet, förlåtelse och gudsord. Francys dotter Belle är 16 år och hanterar Francys Firma under tiden Francy sitter i fängelse. 

Men när hennes mamma plötsligt säger sig vara frälst och vilja göra gott sparkar Bell bakut. Under hela sin uppväxt har hon jobbat mot målet att en dag ärva Firman, att lära sig alla smutsiga knep, träna stenhårt och att hantera den undre världen lika lätt som andra sköter sina tvättstugetider. Hon vägrar låta Francy förstöra hela den framtid hon sett ut åt sig och tar över Firman själv. 

Samtidigt som hon köper vapen och hanterar stora knarkleveranser måste hon klara av samma saker som de flesta gymnasie-elever; plugga till svenskaprov, bli kär i fel kille och bli av med sin oskuld.  Men en dag släpps Francy ut ur fängelset och frälst eller ej, hon tänker inte lämna över Firman till sin 16-åriga dotter bara för att Belle är pubertalt sur på sin mamma. Det blir en sårig uppgörelse mellan mor och dotter som kompliceras både av gamla hemligheter som kommer i dagen, och av att tiden för mor och dotter att komma överens visar sig vara utmätt. På en anstalt tio mil norr om Stockholm sitter Francy av sina sista månader av ett sjuårigt straff. Den senaste kuppen misslyckades på grund av slarv och övertro på lojaliteten inom den egna organisationen. Men fängelset har förändrat Francy, hon har blivit helt betagen i en annan fånge som predikar givmildhet, förlåtelse och gudsord. Francys dotter Belle är 16 år och hanterar Francys Firma under tiden Francy sitter i fängelse. Men när hennes mamma plötsligt säger sig vara frälst och vilja göra gott sparkar Belle bakut. Under hela sin uppväxt har hon jobbat mot målet att en dag ärva Firman, att lära sig alla smutsiga knep, träna stenhårt och att hantera den undre världen lika lätt som andra sköter sina tvättstugetider. Hon vägrar låta Francy förstöra hela den framtid hon sett ut åt sig och tar över Firman själv. Samtidigt som hon köper vapen och hanterar stora knarkleveranser måste hon klara av samma saker som de flesta gymnasie-elever; plugga till svenskaprov, bli kär i fel kille och bli av med sin oskuld. 

Men en dag släpps Francy ut ur fängelset och frälst eller ej, hon tänker inte lämna över Firman till sin 16-åriga dotter bara för att Belle är pubertalt sur på sin mamma. Det blir en sårig uppgörelse mellan mor och dotter som kompliceras både av gamla hemligheter som kommer i dagen, och av att tiden för mor och dotter att komma överens visar sig vara utmätt.